Διατροφή -Συνταγές

Eπίπεδη Κοιλιά με Φθινοπωρινή Διατροφή!

Τα περισσότερα άρθρα που δίνουν συμβουλές για το πώς να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά, αφορούν τους καλοκαιρινούς μήνες, λίγα είναι εκείνα που θα αναφερθούν στο χειμώνα ή στο φθινόπωρο. Όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πιο αποτελεσματικές τροφές για να ξεφουσκώσει η κοιλιά μας είναι οι φθινοπωρινές. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε ποια τρόφιμα, βότανα και μπαχαρικά πρέπει να έχετε στην κουζίνα σας για να αποκτήστε μια επίπεδη κοιλιά.

epipedi koilia

Σέλινο

Το σέλινο είναι το βασικό συστατικό για πολλές συνταγές. Και αυτό είναι ευχάριστο γιατί καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και μπορεί να μειώσει τα εντερικά αέρια. Επίσης, είναι μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθάνε τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Απολαύστε το σέλινο στις σαλάτες αλλά και σε πολλές συνταγές

Κουρκούμη

Τις ψυχρές νύχτες που θα έρθουν η κουρκούμη είναι ένα μπαχαρικό ιδανικό για την πέψη και για το ξεφούσκωμα. Μπορείτε να την καταναλώσετε σαν ρόφημα, αλλά και στα φαγητά.

Δενδρολίβανο

Το δενδρολίβανο είναι ένα αρωματικό βότανο που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τις δυσπεψίες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για μαρινάδες, στις σαλάτες και στα ψητά.

Πλιγούρι βρώμης

Ξεκινώντας την ημέρα σας με ένα μπολ με πλιγούρι βρώμης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπολεμήσετε τη φουσκωμένη κοιλιά. Η βρώμη βοηθάει να λειτουργεί σωστά το πεπτικό σας σύστημα και να έχετε μια επίπεδη κοιλιά όλη την ημέρα.

Σούπα miso

Όσοι έχετε επισκεφτεί κινέζικο ή γιαπωνέζικο εστιατόριο έχετε σίγουρα δει στο μενού ένα χαρακτηριστικό ορεκτικό πιάτο, τη σούπα μίσο.  Στη μακροβιοτική κουζίνα, το μίσο έχει εξέχουσα θέση και χρησιμοποιείται καθημερινά σε πολλά πιάτα. Επίσης μπορεί να καταπολεμήσει τη φουσκωμένη σας κοιλιά και να εξισορροπήσει την εντερική χλωρίδα.

<<Πηγή>> jenny.gr