Διπλό κέικ με σοκοπάστα
Δοκιμάστε ένα λαχταριστό κέικ με γέμιση μερέντα, μια συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά :
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250γρ. βιτάμ
- 200γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουτερ
- 40γρ. γάλα
- 100γρ. σοκοπάστα (Μερέντα)
Εκτέλεση: Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τα 150γρ. ζάχαρη και ρίχνετε σιγά- σίγα τους κρόκους. Στην συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν και το γάλα. Παίρνετε δύο μπολ και χωρίζεται το μίγμα στα δύο, στο ένα μέρος προσθετέ τα 100γρ. σοκοπάστα. Σ’ ένα άλλο σκεύος χτυπάτε τα ασπράδια με τα υπόλοιπα 50γρ. ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και την μοιράζεται στα δύο μείγματα απαλά. Σε μια αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα, βάζετε μια κουταλιά άσπρη ζύμη και μια κουταλιά καφέ. Στην δεύτερη στρώση το κάνετε αντίθετα πρώτα την καφέ και μετά την άσπρη. Συνεχίζετε αναλόγως. Ψήνετε στους 180ο για 50-60 λεπτά!
Καλή σας επιτυχία!
<Πηγή> cosmo.gr