Επικαιρότητα - Showbiz 2011

Η Γιορτή Του Πατέρα… Χρόνια Πολλά Μπαμπά!!!!

Η  Γιορτή του Πατέρα ή Ημέρα του Πατέρα ονομάζεται η ετήσια κινητή εορτή προς τιμήν του πατέρα, των πατρικών δεσμών και γενικά την επιρροή των πατέρων στην κοινωνία. Γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου σε πολλές χώρες παγκοσμίως, αν και σε ορισμένες χώρες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει. Θεωρείται συμπληρωματική εορτή μαζί με τη Γιορτή της Μητέρας. 

 

Ημέρα του πατέρα σήμερα τρίτη Κυριακή του Ιουνίου και η google σήμερα αφιερώνει το Logo της…

Με δώρα απ’ όλη την οικογένεια τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους. Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

google fathers day2013

Πενήντα δύο χώρες ακολούθησαν το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, με εξαίρεση την Αυστραλία η οποία εορτάζει την Ημέρα του Πατέρα την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου. Στην Ευρώπη, καθιέρωσαν τη γιορτή να εορτάζεται μια εβδομάδα νωρίτερα οι διαζευγμένοι πατεράδες, εξαιτίας της απαξίωσης του πατέρα από τη δικαιοσύνη στα διαζύγια. Έτσι, η γιορτή αυτή έχει και μια άλλη δυναμική, όταν μάλιστα τα σχολεία είναι ακόμα ανοικτά για να διδάξουν οι δάσκαλοι το ρόλο και τις αξίες του πατέρα στην οικογένεια.

Ως σύμβολο της ημέρας επικράτησε το τριαντάφυλλο, το μεν άσπρο, για τους ζωντανούς, το δε κόκκινο, για τους νεκρούς πατέρες. Άλλη μια γιορτή της σύγχρονης αγοράς; Μπορεί να είναι και έτσι, αλλά δεν παύει να είναι μια ευκαιρία για ένα ευχαριστώ. Οι μπαμπάδες όλου του κόσμου έχουν πλέον και αυτοί την γιορτή τους και οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε αυτούς που μας μεγάλωσαν με τόσο κόπο και θυσίες και που μας εκάναν υπερήφανους.

Χρόνια Πολλά Μπαμπα!!!

<<Επιμέλεια>> www.olagiativaptisi.gr