Επικαιρότητα - Showbiz 2013

Είναι Μόλις 10 Χρονών Και Γράφει Εκπληκτικά Παραμύθια Για…Παιδιά!

Η Χρυσάνθη δεν είναι ένα συνηθισμένο σημερινό παιδί που “αφιερώνεται” στην τηλεόραση και τους υπολογιστές. Προτιμά να γράφει και να ζωγραφίζει με μεγάλη επιτυχία, όπως δείχνει η “Ονειρομηχανή”, το εξώφυλλο της οποίας φιλοτέχνησε η ίδια!Από τα πιο δύσκολα κείμενα είναι τα παιδικά παραμύθια! Οι πιο απαιτητικοί αναγνώστες είναι τα παιδιά, αλλά όταν τους αρέσει ένα κείμενο τα δίνουν όλα! Και επιβραβεύουν το συγγραφέα, γι’αυτό και βλέπουμε τους πιο διάσημους σήμερα συγγραφείς να είναι … παραμυθάδες!

grafei-paramithia-1

Αλλά στην Κρήτη έχουμε μια ξεχωριστή περίπτωση! Την 10χρονη Χρυσάνθη Ανδριανάκη που αποφάσισε εκείνη να γράψει ένα μικρό βιβλίο για τους συμμαθητές της και … ήδη η “Ονειρομηχανή” κάνει θραύση!Η Χρυσάνθη δεν είναι ένα συνηθισμένο σημερινό παιδί που “αφιερώνεται” στην τηλεόραση και τους υπολογιστές. Προτιμά να γράφει και να ζωγραφίζει με μεγάλη επιτυχία, όπως δείχνει η “Ονειρομηχανή“, της οποίας το εξώφυλλο φιλοτέχνησε η ίδια!Η “Ονειρομηχανή” περιγράφει … την αποξένωση στην οποία εισέρχεται ένα παιδί που δεν ασχολείται με τους φίλους τους, αλλά με…ηλεκτρονικά παιχνίδια. Οι φίλοι του στήνουν μια συνάντηση και όταν ανακαλύπτουν την “Ονειρομηχανή” αρχίζει η περιπέτεια!

grafei-paramithia

“Πηγαίνω στην Πέμπτη Δημοτικού και είμαι 10,5 ετών. Ξεκινήσαμε να γράφουμε εκθέσεις από την τρίτη τάξη. Αργότερα κοιτούσα τα βιβλία μου στη βιβλιοθήκη και μου ήρθε μια ιδέα να γράψω κι εγω ένα δικό μου!” λέει η μικρή συγγραφέας που είναι ήδη, μεταξύ των φίλων της, διάσημη!Όπως λέει επηρεάστηκε πολύ και από την κ.Ρένα Μαργαριτάκη, τις συζητήσεις που είχαν στο Σχολείο για το περιβάλλον, τα ηλεκτρονικά και κυρίως την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων.

Η μικρή Χρυσάνθη δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της κάθε φορά που ακούει καλά λόγια για το βιβλίο της.

«Αλλά είμαι περισσότερο ευχαριστημένη που αυτά τα εξέφρασα μέσα από μια ιστορία. Και πιστεύω ότι όποιος το διαβάσει θα κάνει ό,τι μπορεί για ένα καλύτερο κόσμο».

<<Πηγή>> http://www.cretalive.gr