Παιδικό Παιχνίδι

Φτιάξτε το Δικό σας Κουκλόσπιτο!

Κάθε κορίτσι έχει ονειρευτεί να ήταν κάτοχος του δικού της κουκλόσπιτου, όμως η αλήθεια είναι πως εκτός ότι χρειάζεται να έχετε χώρο στο δωμάτιο ενώ τα τεράστια που θα βρει κάποιος στην αγορά κοστίζουν αρκετά. Η καλύτερη λοιπόν εναλλακτική λύση είναι να φτιάξετε το δικό σας, με σύμμαχους τα παιδιά και βέβαια τη φαντασία σας!

1η ιδέα (Για αρχάριους): Το σπίτι –κολάζ

Μια απλή, κοινή κούτα όπως έχουμε ξαναγράψει μπορεί να μεταμορφωθεί σε πολλά πράγματα. Σήμερα λοιπόν θα γίνει κουκλόσπιτο. Εξωτερικά κόψτε και κολλήστε εικόνες από περιοδικά που απεικονίζουν ένα μπαλκόνι με θέα, μια παραλία ή ένα τοπίο μέσα στη φύση. Κολλήστε εσωτερικά επίσης φωτογραφίες με έπιπλα, κουζίνες, φαγητά. Κάντε δηλαδή ένα κολάζ που όλο μαζί θα δημιουργεί το εσωτερικό ενός σπιτιού. Τώρα καλωσορίστε τις κούκλες στο νέο τους σπίτι.

2η Ιδέα (Για πιο προχωρημένους): Το χαρτόσπιτο-κουκλόσπιτο

Αυτή τη φορά δώστε στο χαρτόνι σχήμα ενός πιο κανονικού σπιτιού. Με σκεπή, πατώματα και δωμάτια. Τοποθετήστε μέσα όλη την προίκα της κούκλας και ετοιμαστείτε για παιχνίδι.

3η Ιδέα (Για πολυάσχολους): Το ready made σπίτι

Εάν ο χρόνος σας και το… ταλέντο σας, δε σας επιτρέπει να αφιερωθείτε στη δημιουργία ενός κουκλόσπιτου τότε τη λύση δίνει μια έτοιμη, μικρή ραφιέρα. Η όψη της θυμίζει ήδη ένα σπίτι χωρίς σκεπή. Αδειάστε τη λοιπόν και κάθε ράφι, κάντε το και ένα διαφορετικό δωμάτιο. Το τέλειο σπίτι για κάθε τυχερή κούκλα.

<<Πηγή>> Jenny.gr