Διατροφή -Συνταγές

Κέικ μήλο με Μυρωδικά…

Σας Προτείνουμε  ένα εύκολο κέικ με μήλο και μυρωδικά. Θα βάλουμε και γλάσο εννοείται.

milopita

Υλικά:

  • 110 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. ξινόγαλο
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. σόδα
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 110 γρ. μαρμελάδα μήλο
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 ml χυμό πορτοκάλι

Χρόνος Προετοιμασίας: 60′

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  2. Βουτυρώνουμε ένα ταψί για κέικ. Αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά και τη μισή ποσότητα του ξινόγαλου και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.
  3. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλέυρι με τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσοκάρυδο.
  4. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα απο το μίγμα του αλευριού στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Προσθέτουμε καιτο υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  5. Τέλος προσθέτουμε τη μαρμελάδα και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και αυτή. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 55-60 λεπτά. Βγάζουμε το κέικ απο το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στο μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο. Ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη άχνη με το χυμό μέχρι διαλυθεί η ζάχαρη. Περιχύνουμε το γλάσο στο κείκ, το αφήνουμε να κρυώσει ώστε να σταθεί και έπειτα σερβίρουμε.

<<Πηγή>> www.cookbox.gr