Διασκέδαση

Επανακυκλοφορούν οι Μύθοι του Αισώπου!

Ορισμένοι μέσα από ένα εκπαιδευτικό υλικό, επανακυκλοφορούν οι μύθοι του Αισώπου και τα κλασικά παραμύθια από τις εκδόσεις Μ. Ρουσοχατζάκη. Απευθύνονται σε πολύ μικρές ηλικίες και σταδιακά, με βάση μια συγκεκριμένη μεθοδολογία, οδηγούν το παιδί από το «σκέφτομαι και λέω», στο «σκέφτομαι και ζωγραφίζω» για να καταλήξει στο «σκέφτομαι και γράφω».

Τα βιβλία είναι δοσμένα με απλή εικόνα, για να μην διασπάται το παιδί και με λίγες προτάσεις, κατανοητές και ολοκληρωμένες, έτσι ώστε μαθαίνουν εύκολα στο παιδί, όχι μόνο να ακούει, αλλά και να λέει την ιστορία. Η κάθε εικόνα, σε κάθε σελίδα, έχει χώρο γύρω της για να ζωγραφίσει κανείς μαζί με το παιδί, τα «πότε, πού, πώς», αφού πρώτα πεί τα παραμύθι. Μπορεί κανείς να φτιάξει τις προτάσεις προφορικά με τα μικρά και γραπτά με τα μεγαλύτερα παιδιά της Α΄ Δημοτικού και να δει τις προτάσεις (κεφαλαίο – τελεία, μικρές και μεγάλες παρεούλες – λέξεις αντίστοιχες με τις παύλες, κενό ανάμεσα στις παρεούλες – λέξεις) και να μετρήσει τις λέξεις και τις παύλες, κυρίως στο «λαγό και τη χελώνα – με λίγα λόγια» και «στον κόρακα και την αλεπού – με λίγα λόγια» σε σπιράλ, που δίνουν περισσότερο αυτήν την επιλογή, με τα παιδιά του νηπίου και της Α΄ Δημοτικού.

Επανακυκλοφορούν οι Μύθοι του Αισώπου

Όλα τα βιβλία περιλαμβάνουν σκεπτικό δράσης και ανάπτυξης. Ο γονέας μπορεί να μάθει το παιδί να κάνει αναδιήγηση βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη του προφορικού και κατόπιν του γραπτού του λόγου.

<<Πηγή>> Patris.gr