Νεογέννητα

Όταν Πάμε Επίσκεψη Σε Νεογέννητο…Τι Να Προσέξουμε;

Οι πρώτες μέρες με το νεογέννητο στο σπίτι συνοδεύονται από μεγάλο άγχος και αγωνία για τις περισσότερες μαμάδες, ειδικά αν πρόκειται για το πρώτο τους παιδάκι. Συνοδεύονται, όμως, και από πολλές επισκέψεις φίλων και συγγενών, που έρχονται να δουν το μωρό και να ευχηθούν.Παρά την καλή τους διάθεση, συχνά οι επισκέπτες ξεχνούν ότι απέναντι τους έχουν ένα μωρό λίγων ημερών και μια λεχώνα και πέφτουν σε λάθη, που προκαλούν εκνευρισμό στους γονείς.

visit-neogennhto

Ας δούμε πώς θα πρέπει να φέρεται ένα σωστός επισκέπτης:

  • Προσέξτε την ώρα. Φροντίστε οι επισκέψεις σας να γίνονται το πρωί ή νωρίς το απόγευμα. Οι γονείς τις πρώτες μέρες είναι εξαντλημένοι κα σίγουρα δεν επιθυμούν επισκέψεις αργά το βράδυ.
  • Μείνετε λίγο. Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε «αρμένικη βίζιτα». Αν δείτε ότι οι γονείς θέλουν να ξεκινήσουν μια διαδικασία μπάνιου- ταΐσματος- ύπνου του μωρού, τότε είναι η ώρα να αποχωρήσετε.
  • Πλύνετε καλά τα χεριά σας. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι είστε καθαροί, αν οι γονείς σας ζητήσουν να πλύνετε τα χέρια σας για να κρατήσετε το μωρό, εννοείται ότι πρέπει να τους ακούσετε.
  • Μην πηγαίνετε, αν είστε άρρωστοι. Είτε πρόκειται για ένα απλό βήχα ή λίγο συνάχι, καλό θα ήταν να μην επισκεφτείτε το νεογέννητο μέχρι να γίνετε τελείως καλά.
  • Μην φέρετε μαζί σας το σκύλο σας. Αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση και πολύ περισσότερο αν οι γονείς του μωρού δεν είναι ιδιαίτερα θετικοί με τα ζώα.
  • Αποφύγετε τις συμβουλές. Σκεφτείτε ότι έχετε απέναντι σας μια γυναίκα που από τη στιγμή που έμεινε έγκυος, βομβαρδίζεται από συμβουλές διαφόρων σχετικά με τι πρέπει να κάνει και πώς να φερθεί στο μωρό της. Μην την κουράζετε περισσότερο και προσφέρετε τις συμβουλές σας μόνο, αν σας το ζητήσει η ίδια.

<<Πηγή>> www.mother.gr