Διατροφή -Συνταγές

Συνταγή Πορτοκαλόπιτας

Υλικά 

  • 1 κούπα λάδι 
  • 1 κούπα ζάχαρη 
  • 4 αυγά 
  • Ξύσμα πορτοκαλιού 
  • 250 γρ στραγγιστό γιαούρτι (της αρεσκείας σας) 
  • 1 μπέικ πάουτερ 
  • 3 βανίλιες 
  • 500γρ φύλλο κρούστας 

Υλικά για το σιρόπι

  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:

Σ΄ ένα μπολ χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη. Σ’ ένα δεύτερο τα υπόλοιπα υλικά( όχι το φύλλο κρούστας). Στη συνέχεια σε βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε το φύλλο, ενώ παράλληλα το τσαλακώνουμε με τα χέρια μας . Μετά περιχύνουμε τα δύο μείγματα στο ταψί. Τα αφήνουμε 10 λεπτά να «ποτίσουν» και στη συνέχεια βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο για 10 με 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.  Για το σιρόπι, θα χρειαστούμε ένα κατσαρολάκι, στο οποίο θα ρίξουμε τα υλικά και θα τα αφήσουμε να βράσουν για 10 με 15 λεπτά.  Τέλος όταν και η πίτα αλλά και το σιρόπι είναι ζεστά, χύνουμε το σιρόπι πάνω στο γλυκό μας και η νόστιμη πορτοκαλόπιτα μας είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε! 

Καλή σας όρεξη!

<<Πηγή>> Cosmo.gr