Διατροφή -Συνταγές

Φτιάξτε Σορμπέ Λεμόνι

Ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι από ένα δροσιστικό σορμπέ λεμόνι

Υλικά:

1,5 κούπα ζάχαρη

2 κουταλάκια γλυκού ζελατίνη σε σκόνη

Χυμός από 4 λεμόνια

Ξύσμα από 1-2 λεμόνια

Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη ζάχαρη σε 2 κούπες χλιαρό νερό και στη συνέχεια το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ξεσκέπαστο για 7-10 λεπτά για να συμπυκνωθεί ελαφρά.

Παράλληλα, έχουμε αφήσει σε άλλο σκεύος τη ζελατίνη να φουσκώσει, σε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό για 5-10 λεπτά. Ρίχνουμε το σιρόπι που έχουμε φτιάξει, όπως είναι καυτό, στόν πολτό της ζελατίνης και ανακατεύουμε.

Τώρα ρίχνουμε στο σιρόπι πριν κρυώσει, το ξύσμα, για να πάρει μυρωδιά και χρώμα.

Αφήνουμε να κρυώσει 10-15 λεπτά, φιλτράρουμε να φύγει το ξύσμα αν έχουμε βάλει και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών καθώς και τον πολτό που μένει στον στίφτη, αφού καθαρίσουμε από τα κουκούτσια.Ανακατεύουμε και εάν το σύνολο είναι λιγότερο από 1 λίτρο, συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και ανακατεύουμε πάλι.

Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για μερικές ώρες και μετά το βάζουμε στην παγωτομηχανή ή στο μίξερ να δουλευτεί για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει.

Στη συνέχεια, βάζουμε ολόκληρο το μείγμα σ’ ένα μπολ και κατευθείαν στην κατάψυξη να σφίξει καλά για 5-10 ώρες και μετά το μεταφέρουμε σε άλλο δοχείο, οπότε είναι έτοιμο για το τραπέζι μας.

<<Πηγή>> Cosmo.gr