Διατροφή -Συνταγές

Η Συνταγή Διατροφής για να Kάνετε Kόρη

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες θα μπορούσαν να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να γεννήσουν κορίτσι με την κατανάλωση τροφίμων με υψηλά επίπεδα ασβεστίου και μαγνησίου, όπως τα πράσινα λαχανικά, τις εβδομάδες πριν από τη σύλληψη.  Από μια ομάδα γυναικών που ακολουθούσαν συγκεκριμένη δίαιτα που τους υπαγόρευσαν οι ερευνητές, το 80% των γυναικών απέκτησαν κόρες. 

Αντιθέτως οι τροφές που είναι πλούσιες σε κάλιο και νάτριο, όπως οι μπανάνες και οι πατάτες, θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν γιους, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη τεκμηριωθεί επιστημονικά.  Οι επιστήμονες είναι πια πεπεισμένοι ότι η κατάλληλη διατροφή μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να επιλέγουν το φύλο του παιδιού τους, αν και δεν γνωρίζουν τον ακριβή ρόλο που μπορεί να παίζουν άλλοι παράγοντες, όπως η χρονική στιγμή της σύλληψης. 

Η ερευνητική ομάδα πέρασε πέντε χρόνια έρευνας σε 172 ζευγάρια, που όλα ήθελαν να αποκτήσουν κορίτσι. Τα ζευγάρια αυτά είχαν ήδη 358 γιους και μόλις 2 κόρες.  Τα ζευγάρια ξεκίνησαν μια δίαιτα πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και ρύζι 9 εβδομάδες πριν αρχίσουν την προσπάθεια να συλλάβουν προκειμένου να αυξήσουν τα επίπεδα ασβεστίου και μαγνησίου στο αίμα τους. Επιπλέον τους δόθηκαν καθημερινά δισκία με τα βασικά μέταλλα, υποβλήθηκαν σε τακτική παρακολούθηση αίματος και χρειάστηκε να μάθουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τη στιγμή της αποκορύφωσης της γονιμότητας κάθε μήνα.  Στο τέλος της μελέτης από τα 32 ζευγάρια που είχαν ολοκληρώσει το πρόγραμμα, οι 26 μητέρες γέννησαν κορίτσια και μόνο οι 6 έκαναν αγόρια. 

«Οι άνθρωποι γνωρίζουν πλέον πως αν κάνουν ό, τι τους προτείνουμε, οι πιθανότητές τους να κάνουν κορίτσι θα βελτιωθούν δραματικά», ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail η Annet Noorlander, βιολόγος.  «Αυτή η μέθοδος βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο αλλά έχουμε αποδείξει ότι λειτουργεί».  Η εταιρία της Annet Noorlander πραγματοποίησε την έρευνα από κοινού με ομάδες επιστημόνων από τα πανεπιστήμια του Delft και το Μάαστριχτ.Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Reproductive BioMedicine Online. (ANI)

<<Πηγή>> Cosmo.gr