Διάσημες Βαπτίσεις

Ο Αλιάγας Βάπτισε Την Κόρη Του… Στη Σταμνά!!!

Είναι γνωστό πως ο Nίκος Αλιάγας αγαπάει τον τόπο της καταγωγής του. Πως σε κάθε ευκαιρία προβάλλει τη Σταμνά του Αιτωλικού την οποία άλλωστε επισκέπτεται τακτικά. Γνώριμη εξάλλου είναι η εικόνα του γνωστού παρουσιαστή ντυμένου με παραδοσιακή φορεσιά να συμμετέχει στην περιφορά της εικόνας της Αγίας Αγάθης και στο πανηγύρι του χωριού του .Η αγάπη λοιπόν για τον τόπο και τις παραδόσεις του τον ώθησαν να δώσει το όνομα της Αγίας Αγαθής (την οποία θεωρούσε και προστάτιδά του)στην κόρη του που γεννήθηκε τον περασμένο Νοέμβρη στο Παρίσι.

aliagas-kori-vaftisi

Σήμερα λοιπόν ήταν η μέρα της βάπτισης και το μυστήριο τελέστηκε στον εκκλησάκι της Αγίας Αγάθης (στον εξωτερικό χώρο) στη Σταμνά. Η βάπτιση έγινε σε κλειστό κύκλο, με τους πολύ στενούς συγγενείς του γνωστού παρουσιαστή και λίγους καλούς φίλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανάμεσα στους καλεσμένους διακρίναμε την συμπατριώτισσα μας παρουσιάστρια και ξαδέλφη του Νίκου Αλιάγα, Μαρία Μπακοδήμου αλλά και τη Μαριάννα Λάτση. Ο στολισμός γύρω από την εκκλησία ήταν διακριτικός, ενώ στον προαύλιο χώρο, υπήρχε μπουφές με γλυκά του κουταλιού και διάφορα άλλα… εδέσματα για τους καλεσμένους. Λευκά τριαντάφυλλα μοίραζαν στους καλεσμένους δύο άνδρες και δυο γυναίκες ντυμένες με παραδοσιακές στολές.

Ο Νίκος Αλιάγας θέλησε να μη δοθεί μεγάλη κοσμικότητα στο γεγονός και εκείνοι που φαίνεται πως έμαθαν για την βάπτιση της μικρούλας, ήταν οι κάτοικοι της Σταμνάς οι οποίοι θέλοντας να δουν από κοντά τον συμπατριώτη τους και τη θυγατέρα του, επισκέφθηκαν το εξωκκλήσι της Αγίας Αγάθης την ώρα της βάπτισης.

Ντυμένη στα πράσινα, η μικρή Αγαθή, κέρδισε τις εντυπώσεις. Μετά το μυστήριο θα ακολουθήσει το καθιερωμένο «τραπέζι» σε χώρο της Σταμνάς.

<<Πηγή>> http://www.agrinionews.gr