Διάσημες Βαπτίσεις

Φωτογραφίες και Βίντεο από την Βασιλική Βάπτιση του πρίγκηπα Λούι

Η βασιλική βάπτιση του 2018

Το ντεμπούτο του πρίγκιπα Λούι, τα αδέφια του, οι γονείς του και οι λαμπεροί καλεσμένοι της βάπτισης.Ο μικρός πρίγκιπας, ο αδελφός του πρίγκιπας Τζορτζ 4 ετών, και η αδελφή του πριγκίπισσα Σάρλοτ 3 ετών, έφτασαν μαζί τους γονείς τους στο βασιλικό παρεκκλήσι του St James στο Λονδίνο. Αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση του μικρού Λούι από την γέννησή του, πριν από 11 εβδομάδες. Παρόντες στη βάπτιση ο πατέρας του Γουίλιαμ, ο Πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, ο Πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν, οι γονείς της Kέιτ και τα αδέλφια της και φυσικά οι έξι νονοί του Λούις. Ο μικρός πρίγκιπας βαφτίστηκε με νερό από τον ποταμό Ιορδάνη, όπως και τα αδέλφια του. Ο Λούι γεννήθηκε στις 24 Απριλίου του 2018. Είναι πέμπτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου και έβδομο δισέγγονο για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

vasiliki vaptisi prigkipa loui 2018

Το… «δανεικό» βαπτιστικό

Το φόρεμα της βάφτισης του μικρού πρίγκιπα είναι το ίδιο με αυτό που φόρεσαν στη βάπτισή τους και τα δύο αδέλφια του, ο Τζορτζ και η Σάρλοτ. 

Πρόκειται για κόπια του φορέματος της Πριγκίπισσας Βικτόρια με μετάξι και δαντέλα. Το αυθεντικό χρησιμοποιήθηκε για 163 χρόνια, σε όλες τις βασιλικές βαφτίσεις, μέχρι που έγινε ακατάλληλο για χρήση το 2004 και αντικαταστάθηκε με ένα ακριβές αντίγραφο, το οποίο φόρεσε πριν από δυο χρόνια και ο Πρίγκιπας Γεώργιος. 

Μετά την τελετή, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ θα παραθέσουν μια μικρή δεξίωση στο Clarence House όπου στους καλεσμένους θα προσφερθεί τούρτα, ίδια με αυτή που προσφέρθηκε στον γάμο τους το 2012.

Δες φωτογραφίες

vasiliki vaptisi prigkipa loui 2018 05

vasiliki vaptisi prigkipa loui 2018 07

vasiliki vaptisi prigkipa loui 2018 02

vasiliki vaptisi prigkipa loui 2018 03

vasiliki vaptisi prigkipa loui 2018 06

Πάτησε εδώ για να δεις και το σχετικό βίντεο μπου δημοσιεύτηκε.