Διασκέδαση

Χειροτεχνίες Φθινοπώρου – Κατασκευές Με Φύλλα

Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά. Και πριν βιαστείτε να τα βάψετε μαύρα, δείτε μερικές από τις χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με ένα απλό συστατικό: τα φθινοπωρινά φύλλα των δέντρων στα πανέμορφα χρώματα της εποχής που δίνουν τη δυνατότητα για πραγματικά παιδικά καλλιτεχνήματα.

Ξεκινήστε με έναν περίπατο σε αναζήτηση φύλλων στο σχήμα και το χρώμα που επιθυμείτε. Από βαθύ πράσινο μέχρι έντονο πορτοκαλί. Αφού μαζέψετε τα φύλλα, τοποθετήστε τα μέσα στις σελίδες χοντρών βιβλίων και αφήστε τα εκεί τουλάχιστον 24 ώρες για να τα αποξηράνετε. Κι αν τα χρώματα ξεθωριάσουν, μπορείτε πάντα να χρωματίσετε τα φύλλα σας με πινέλα.

Ζώα από φύλλα

ftiaxnw-me-fila-1Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας, λίγα φθινοπωρινά φύλλα, χαρτί, κόλλα και ένα απλό μολύβι ή κερομπογιές. Έτσι απλά μπορείτε να μετατρέψετε τα φύλλα σε ζώα ή φατσούλες.

Μάσκα για το ξωτικό του δάσους

ftiaxnw-me-fila-2Ανέκαθεν οι μάσκες ήταν από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών. Πόσο μάλλον όταν τους δίνει τη δυνατότητα να παίξουν τα ξωτικά του δάσους. Σε ένα σκληρό χαρτόνι τυπώστε το πατρόν της μάσκας που θα βρείτε εδώ και κόψτε τη. Κάντε τρύπες στα δύο άκρα και περάστε από εκεί κορδέλα, σπάγκο ή ένα λάστιχο για να στερεώνεται η μάσκα στο κεφάλι του παιδιού. Στη συνέχεια κολλήστε κατά βούληση τα φύλλα στη μάσκα.

ΣΤΕΜΜΑ

ftiaxnw-me-fila-3Ένα στέμμα είναι πάντα χρήσιμο για το μικρό σας πρίγκιπα. Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι χαρτόνι. Κόψτε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο κομμάτι από το χαρτόνι ώστε να τυλίγει το κεφάλι του παιδιού. Με ένα κοπίδι χαράξτε μικρές σχισμές. Κολλήστε τις δύο άκρες ώστε να σχηματιστεί το στέμμα και στη συνέχεια περάστε τα φύλλα από τις σχισμές.

ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ

ftiaxnw-mw-fila-4Εδώ ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει λίγο. Για την κατασκευή αυτή εκτός από φύλλα χρειάζεται να μαζέψτε και μικρά κλαδιά, κομμάτια ξύλο, πέτρες, κουκουνάρια, πευκοβελόνες και ό,τι άλλο μπορεί να σας φανεί χρήσιμο. Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας και με τα υλικά που έχετε μαζέψει σχηματίστε ανθρώπινα αγαλματάκια. Εάν τα σχήματα δεν είναι ακριβώς στο μέγεθος που επιθυμείτε, μπορείτε να τα προσαρμόσετε με ένα κλαδευτήρι (αν και αυτό πρέπει να γίνει αποκλειστικά από τους γονείς). Με θερμή κόλλα ενώστε τα κομμάτια ώστε να γίνουν τα ανθρωπάκια.

Κολάζ δέντρου από φύλλα

ftiaxnw-me-fila-5Απλώστε σε μία επιφάνεια εργασίας ένα χαρτόνι. Με κερομπογιές ή ακόμη και με τέμπερες ζωγραφίστε τον κορμό και τα μεγάλα κλαδιά του δέντρου. Στη συνέχεια κολλήστε στο δέντρο τα φύλλα που έχετε μαζέψει.

<<Πηγή>> http://mikroimegaloi.gr/