Υγεία - Ψυχολογία

Κάντε το μωρό σας να σκάσει από τα γέλια!

Τα γέλια ενός μωρού είναι ό,τι καλύτερο μπορούν να ακούσουν από αυτό οι γονείς του αλλά και όσοι βρίσκονται γύρω του. Είμαστε σίγουροι ότι έχετε ψάξει να βρείτε τρόπους να κάνετε το μωρό σας να γελάσει, αλλά εμείς μπήκαμε σε ένα κόπο παραπάνω και βρήκαμε κάποια μικρά τρικ που θα κάνουν το μωράκι σας να σκάσει στα γέλια!

1. Συνήθως τα μωρά γελάνε πολύ, όταν τους πειράζετε τις πατουσίτσες! Είτε τις φιλάτε, είτε τις γαργαλάτε, είτε τις φυσάτε κάνοντας περίεργους ήχους! Αυτό το τελευταίο τους αρέσει πολύ και στην κοιλιά.

2. Στα δαχτυλάκια των χεριών ή των ποδιών τους, τους αρέσει πάντα το παιχνίδι με τη «σαρδελίτσα»! Δεν το γνωρίζετε; Απλά πιάνετε ένα ένα δαχτυλάκι, λέγοντας: «Εχω μια σαρδελίτσα… την πλένω… τη λαδώνω… τη ξιδώνω… της κόβω και το κεφαλάκι»! Σε αυτό το τελευταίο φροντίστε να στρίψετε απαλά το δαχτυλάκι του και να πάρετε περιπαικτικό ύφος.

3. Το παιχνιδάκι με το πέταγμα του μωρού ψηλά είναι κλασικό κόλπο, για να ευθυμήσει ένα μωρό, αλλά επειδή ενέχει κινδύνους, μην το παρακάνετε.

4. Δώστε του πολλά μικρά πεταχτά φιλάκια με ήχο σε όλο του το προσωπάκι! Θα δείτε πόσο θα το διασκεδάσει! Αν κάνετε το ίδιο στο λαιμουδάκι του και τα χεράκια του, μπορεί να το γαργαλήσετε και λίγο.

5. Βάλτε μουσική και χορέψτε κάνοντας αστείες κινήσεις και γκριμάτσες! Τα μωρά λατρεύουν να βλέπουν τους μεγάλους σε ρόλους διασκεδαστή.

6. Ανεβάστε το πάνω στην κοιλιά σας και παίξτε «παλαμάκια». Παράλληλα, κάντε του ακατάληπτους ήχους, όπως: μπου, μπινγκ, μπανγκ, ώρα κλπ! Στα μωρά αρέσει να ακούνε κάποιον μεγαλύτερο να μιλάει σαν και αυτά!

7. Μιμηθείτε το! Δεν ξέρετε ποσο τους αρέσει να τα μιμούμαστε και να κάνουμε τα ίδια πράγματα.

8. Τραγουδήστε του ζωηρά ένα χαρουμενο τραγούδι, κάνοντας παράλληλα και τον ήχο κάποιων οργάνων.

9. Κάντε του γκριμάτσες… ιδίως το πρόσωπο, που δεν βλέπει πολύ μεσα στην ημέρα.. Όσο το βλέπετε να διασκεδάζει, μην του κόβετε τη διασκέδαση!

10. Παίξτε στο μπάνιο με το νερό! Το νερό είναι από τα αγαπημένα τους παιχνίδια! Φαντασία να έχετε να το διασκεδάζετε.

<<Πηγή>> Mother.gr