Υγεία - Ψυχολογία

10 tips Για Να Προλάβεις Το Κρύωμα!!!

Oι ενήλικες κατά μέσο όρο αρρωσταίνουν 2 με 4 φορές το χρόνο, με το απλό, τυπικό κρυολόγημα της λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος να κρατάει 10 μέρες. Μην τρομάζεις, όλοι το έχουμε περάσει!Όμως με το πρώτο ελαφρύ συνάχι και την αρχική κατάπτωση, δεν πρέπει να γίνεσαι κατηφής.

Krywma xeimwna

Η αρχική σου αντίδραση θα πρέπει να είναι άλλη, ούτως ώστε να μπορείς να βγεις αλώβητη από τον πόλεμο των μικροβίων!

  1. Επανδρώσου με ψευδάργυρο:Δεν είναι εσφαλμένος συναγερμός! Ο ψευδάργυρος βοηθάει την άμυνα του οργανισμού να ανακτηθεί και αν πάρεις συμπλήρωμα στην αρχή του κρυολογήματος, έρευνες έχουν δείξει πως μειώνει την σοβαρότητα και την διάρκεια του (ειδικά αν το συνδυάσεις με βιταμίνη C).
  2. Βρες το σημείο ΖΕΝ:Το άγχος και η στρεσογόνος καθημερινότητα μειώνουν τις άμυνες του οργανισμού, που κατ’ επέκταση υπολειτουργούν, κάνοντας τον οργανισμό βορά στα μικρόβια και τα κρυολογήματα. Ίσως γι’ αυτό το λόγο, μελέτες στο πανεπιστήμιο του Wisconsin έχουν δείξει πως ο διαλογισμός μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης, τη διάρκεια και τη σοβαρότητα του κρυολογήματος από 35 έως 60%.
  3. Ενυδατώσου:Αύξησε την ποσότητα νερού που πίνεις. Η ενυδάτωση βοηθάει στο να διατηρούνται υγρές οι ρινικές δίοδοι, με αποτέλεσμα να μην κολλάς εύκολα μικρόβια.
  4. Κάνε γαργάρες:Ναι, ο παππούς σου σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνει πρότυπο σου. Το ξέπλυμα του στόματος μερικές φορές την ημέρα όταν είσαι κρυωμένη, βοηθάει στο να “ξεβγάλεις” και μερικά μικρόβια!
  5. Χρησιμοποίησε προβιοτικά:Σε πρόσφατες έρευνες, τα αποτέλεσμα δείχνουν πως τα συμπληρώματα με προβιοτικά μειώνουν το χρόνο ζωής του μικροβίου από 6 σε 4 μέρες και κάνουν τα συμπτώματα λιγότερο έντονα.
  6. Δοκίμασε φυτικά φάρμακα:Πρόσφατα αποτελέσματα ερευνών, έχουν δείξει πως το άγνωστο σε πολλούς βότανο Pelargonium sidoides μειώνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος καθώς και τη διάρκεια των ημερών που προσβάλλει τον οργανισμό.
  7. Μην ξεχνάς τη βιταμίνη D:Ίσως να μοιάζει με σύμπτωση το γεγονός ότι τα κρυολογήματα πολεμούν τον οργανισμό σου όταν ο ήλιος διαρκεί λιγότερες ώρες και είναι χαμηλά. Έχει υποστηριχτεί από έρευνες πως αν ένας οργανισμός λαμβάνει ημερησίως 800 με 1000 ID βιταμίνης D3, κατά τη διάρκεια μιας ψυχρής περιόδου, τότε μειώνει τον κίνδυνο κρυολογήματος και αυξάνει την ταχύτητα ανάκαμψης του οργανισμού.
  8. Πάτησε ένα pause στην προπόνησή σου:Η τακτική άσκηση σε προφυλάσσει από την περίπτωση να κολλήσεις κάποιο μικρόβιο, όμως, αν είσαι ήδη άρρωστη, τότε η ξεκούραση είναι μονόδρομος. Πρέπει να ακούσεις το σώμα σου και να μην το πιέζεις.
  9. Φάε σκόρδο:Παρόλο που δεν έχει μελετηθεί σε βάθος, παραδείγματα από γιατροσόφια αποδεικνύουν πως έχει αντιμικροβιακές δυνάμεις. Δοκίμασε ένα συμπλήρωμα ή ένταξέ το στα καθημερινά γεύματα.
  10. Γρήγορα για ύπνο:Έχει αποδειχθεί πως ο ύπνος ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, γι’ αυτό και το γεγονός ότι έχεις αρρωστήσει μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη ύπνου. Μια μελέτη στο Archives of Internal Medicine ανακάλυψε πως οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες, είναι 3 φορές περισσότερο επιρρεπείς σε ιούς, από όσους κοιμούνται 8 ώρες ή παραπάνω ώρες κάθε βράδυ.

<<Πηγή>>http://www.missbloom.gr