Υγεία - Ψυχολογία

Κοκοσμία στόματος και Τρόποι Αντιμετώπισης!

Μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει στοματικά διαλύματα και τσίχλες, αλλά η ανάσα σας να μην είναι τόσο… φρέσκια. Η οδοντίατρος δρ. Άντα Κούπερ εξήγησε πώς να ενσωματώσετε την στοματική υγιεινή στην καθημερινότητάς σας και να νικήσετε την δυσάρεστη… αναπνοή:

1. Μην βουρτσίζετε μόνο τα δόντια σας, βουρτσίστε και την γλώσσα σας.

Η δρ. Κούπερ αναφέρει ότι «βακτήρια συσσωρεύονται στην επιφάνεια της γλώσσας σας και μπορούν επίσης να προκαλέσουν άσχημη οσμή».

2. Σιγουρευτείτε ότι πίνετε πολύ νερό.

«Όταν το στόμα σας ξηραίνεται, έχετε λιγότερο σάλιο και όταν έχετε λιγότερο σάλιο, το φαγητό και τα βακτήρια τείνουν να παραμένουν στο στόμα σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αλλά θυμηθείτε ότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα πέρα από το να είστε διψασμένοι, τα οποία μπορούν να κάνουν το στόμα σας ξηρό. Για παράδειγμα, ο καφές, το αλκοόλ, το κάπνισμα, ακόμα και κάποια φαρμακευτική αγωγή μπορεί να προκαλέσει ξηροστομία», επεσήμανε η οδοντίατρος.

kakosmia stomatos

3. Πάντα να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα.

«Αν το φαγητό παραμείνει στα δόντια σας επειδή δεν τα βουρτσίζετε, το φαγητό απλά διατηρείται στο στόμα σας και αποικοδομείται από βακτήρια και μπορείτε να φανταστείτε την οσμή που αναδίδει. Όταν το φαγητό παραμένει στο στόμα σας, το πρωί η αναπνοή σας θα είναι πολύ πιο δύσοσμη απ’ όσο φαντάζεστε».

Και…

«Αν συνεχίζετε να έχετε κακή αναπνοή ό,τι κι αν κάνετε, αν πιστεύετε ότι πρέπει συνεχώς να χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα, το οποίο πραγματικά καμουφλάρει την κακοσμία, μπορεί να έχετε κάτι άλλο πέρα από κακή υγιεινή. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ σημαντικό να επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας».

<<Πηγή>>http://www.topontiki.gr/