Νεογέννητα

Πώς τα Νεογέννητα Μωρά μας Δείχνουν την Αγάπη!

Τα μωράκια που δεν μπορούν ακόμα να μιλήσουν, έχουν τους δικούς τους ιδιαίτερους τρόπους, για να σας εκφράσουν την αγάπη τους. 

Όλες οι μανούλες λιώνουν κάθε φορά που ακούν ένα τρυφερό «σ’ αγαπώ» από τα χείλη του παιδιού τους. Ωστόσο, και τα μωράκια που δεν μπορούν ακόμα να μιλήσουν, έχουν τους δικούς τους ιδιαίτερους τρόπους, για να σας εκφράσουν την αγάπη τους. 

baby-love

Αναγνωρίζει την μυρωδιά σας.

Ακόμα κι ένα νεογέννητο μπορεί να ξεχωρίσει τη μυρωδιά της μαμάς του. Μια συνηθισμένη πρακτική, όταν ένα μωράκι είναι ανήσυχο, είναι να βάζετε δίπλα του κάτι που «μυρίζει μανούλα» και αυτό αμέσως να ηρεμεί! 

Σας χαμογέλα.

Ποια μαμά μπορεί να ξεχάσει το πρώτο χαμόγελο του μωρού της. Με αυτό τον τρόπο τον νεογέννητο σας είναι σαν να σας λέει το πιο γλυκό και τρυφερό «σ’ αγαπώ». 

Κρύβεται στην αγκαλιά σας.

Κάθε φορά που φοβάται, νυστάζει ή γενικά νιώθει άβολα κουρνιάζει στο στήθος σας, αφού δεν υπάρχει τίποτα άλλο σαν την αγκαλιά της μαμάς. 

Mπαμπαλίζει. Το μωρό σας δεν μιλά στον εαυτό του. Οι πρώτες του φωνούλες, όταν αρχίζει να μπαμπαλίζει, έχουν αποδέκτη εσάς. Είναι ο δικός του τρόπος να ξεκινήσει κουβέντα με το πιο αγαπημένο του πρόσωπο.

Αναζητά την παρουσία σας.

Έχετε προσέξει πώς σας ακολουθεί με το βλέμμα του καθώς κινείστε μέσα στο χώρο; Γκρινιάζει και κλαίει όταν σας χάνει από τα μάτια του και χαμογελά όταν ξαναγυρίζετε κοντά του.  Μέχρι, λοιπόν, να φτάσει η στιγμή που το μωράκι σας θα μπορέσει να σας εκφράσει λεκτικά την αγάπη του, χαρείτε όλους τους παραπάνω τρόπους και φυσικά δείξτε του κι εσείς πόσο πολύ το αγαπάτε! 

<<Πηγή>> www.mother.gr