Νέοι Γονείς

Τα Παραμύθια Ενισχύουν Την Ακαδημαϊκή Τους Επίδοση…

Οι γονείς θα πρέπει να συνεχίζουν την ανάγνωση στα παιδιά τους μέχρι την ηλικία των εννέα και άνω καθώς έτσι συμβάλουν στην ενίσχυση της ακαδημαϊκής τους επίδοσης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

goneis-parami8i-paidi

Μελέτη που έγινε από το Oxford University Press παρατήρησε μια απότομη μείωση του αριθμού των γονέων που διαβάζουν παραμύθια την ώρα που πάνε για ύπνο τα παιδιά τους, συνήθως γύρω στην ηλικία των επτά.Ο James Clements , κορυφαίος σύμβουλος σχολείου στην ανάγνωση, είπε : «Μεταξύ των ηλικιών επτά και εννέα, οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους με το να αγαπήσουν την ανάγνωση. Απολαμβάνοντας την τακτική ανάγνωση μπορεί να τα βοηθήσουν πολύ σημαντικά όσον αφορά την διδακτέα ύλη στο σχολείο».

Ξεχωριστή έρευνα διαπίστωσε επίσης, ότι τα παιδιά που διαβάζουν για διασκέδαση είναι πιο πιθανό να είναι πολύ καλοί στα μαθηματικά και τη γλώσσα από ό, τι οι νέοι που σπάνια έχουν πάρει ένα βιβλίο στα χέρια τους.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 1/3 των γονέων δεν διαβάζουν στα παιδιά τους παραμύθια το βράδυ.

<<Πηγή>>www.queen.gr