Διατροφή -Συνταγές

H Aξία του Πρωινού Γεύματος στα Παιδιά

Μπορεί ακόμα να είναι μικρά αλλά ο οργανισμός τους χρειάζεται μεγάλα αποθέματα ενέργειας για να ανταποκριθεί στην έντονη και απαιτητική καθημερινότητα των παιδιών. Δραστηριότητες, παιχνίδι, sports, διάβασμα. Χρειάζονται εκείνες τις τροφές που θα ενισχύσουν κάθε κύτταρο τους και θα τα βοηθήσουν να αναπτυχθούν σωστά και υγιεινά. 

Οι απαραίτητες τροφές για το πρωινό: 

Γάλα χαμηλών λιπαρών: Το γάλα περιέχει απαραίτητες πρωτεΐνες και ασβέστιο για την ανάπτυξη του σκελετού και των μυών ενώ τα χαμηλά λιπαρά παρέχουν βιταμίνη D για απορρόφηση του ασβεστίου, χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό. 

Δημητριακά ολικής άλεσης : Τα δημητριακά ολικής άλεσης περιέχουν φυτικές ίνες για την καλή λειτουργία του εντέρου καθώς, και βιταμίνες για καλή σωματική και πνευματική απόδοση και αντιοξειδωτικές ουσίες για την προστασία των κυττάρων. Μάλιστα υπάρχουν δημητριακά που είναι εμπλουτισμένα με σίδηρο. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την καλή άμυνα και τη πνευματική λειτουργία του παιδιού.  

Φρούτο: Τα φρούτα περιέχουν ποικιλία βιταμινών. Κάθε χρώμα και διαφορετική βιταμίνη. Φτιάξτε μια φρουτοσαλάτα με διαφορετικά φρούτα. Τα φρούτα είναι γλυκά από μόνα τους. Αν τα θέλετε λίγο πιο γλυκά, προσθέστε λίγο μέλι. 

Ψωμί ολικής άλεσης: Το ψωμί ολικής άλεσης περιέχει τις ίδιες θερμίδες αλλά περισσότερες φυτικές ίνες και βιταμίνες σε σχέση με το λευκό. 

Τυρί με χαμηλά λιπαρά και γαλοπούλα: Το άπαχο τυρί και η γαλοπούλα δίνουν απαραίτητες πρωτεΐνες χωρίς να επιβαρύνουν με πολλά λιπαρά.  Μαρμελάδα φρούτων: Ακόμα και η μαρμελάδα περιέχει φυτικές ίνες. Προτιμήστε σπιτική μαρμελάδα ή χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. 

Αυγό: Το αυγό είναι καλή πηγή πρωτεϊνών ενώ περιέχει βιταμίνη Α που βοηθά στη καλή λειτουργία της όρασης.

<<Πηγή>> Jenny.gr