Διατροφή -Συνταγές

Συνταγή για Σπιτικό Παγωμένο Γιαούρτι!

Το παγωμένο γιαούρτι είναι μια καινούρια μόδα (στην Ελλάδα, γιατί στην Αμερική και σε άλλες χώρες μετράει αρκετά χρόνια) που κάνει θραύση και η προσωπική γνώμη είναι πως υπάρχουν πολλοί και βάσιμοι λόγοι που αγαπιέται ιδιαίτερα. Πρόκειται για ένα αντικατάστατο του παγωτού με πολύ λιγότερες θερμίδες και πιο υγιεινό.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που ανακαλύψαμε για το φτιάξετε στο σπίτι σας…

frozen-yogurt


Υλικά:

  • 700 γρ. γιαούρτι πλήρες, στραγγιστό
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη (κάψουλα)

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι ή σε ένα μεταλλικό μπολ και αυτό πάνω από μια μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το νερό δεν θα πρέπει να ακουμπάει το πάτο της μικρότερης κατσαρόλας ή του μεταλλικού μπολ (μπεν μαρί). Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε συνεχώς και αφήνουμε μέχρι να ασπρίσει και να ζεσταθεί πολύ καλά το μείγμα μας. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ένταση μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά με μια σπάτουλα σιλικόνης ή με μια κουτάλα μέχρι να ενσωματωθεί καλά με τη μαρέγκα. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας ή τη βανιλίνη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Εάν διαθέτουμε παγωτομηχανή μπορούμε να ρίξουμε αυτό το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή και μετά στην κατάψυξη. Διαφορετικά βάζουμε το μείγμα σε ένα δοχείο αποθήκευσης με καπάκι και αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά, τουλάχιστον για 4 ώρες. Σερβίρουμε με υλικά της επιλογής μας…μαρμελάδα φράουλα, σιρόπι βύσσινο/σοκολάτα, γλυκό κεράσι, ξηρούς καρπούς, φλοίδες σοκολάτας…

Καλή σας όρεξη!

<<Πηγή>> http://www.delightfularea.com