Διατροφή -Συνταγές

Φτιάξτε Σπιτική Μαρμελάδα Μήλο-Αχλάδι

Ωραίες οι μαρμελάδες με τα πολύχρωμα ανοιξιάτικα φρούτα, μήπως όμως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε -και λόγω εποχής- τη γεύση μήλο-αχλάδι, που είναι από τις πιο παλιές, νόστιμες και ξεχασμένες συνταγές;


(Για 5 βάζα των 375 γρ.)

● 600 γρ. μήλα Γκόλντεν, Έλσταρ ή Γκαλά
● 600 γρ. αχλάδια κρυστάλλια
● 600 γρ. ζάχαρη
● 2½ λεμόνια (το χυμό τους)
● 2 ξυλαράκια κανέλα
ή 2 «φασόλια» φυσική βανίλια

marmelada milo axladi


● 1 κοφτερό μαχαίρι
● 1 μεγάλο μπολ
● 1 μεγάλη κατσαρόλα
● 1 θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

 


1. Καθαρίστε τα αχλάδια και τα μήλα, βγάλτε τα κουκούτσια τους και κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια. Για να μη μαυρίσουν όσο τα καθαρίζετε, βάλτε τα κάτω από τη βρύση σε τρεχούμενο κρύο νερό.
2. Βάλτε τα κομμάτια των φρούτων στο μεγάλο μπολ, ρίξτε τους το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε τα για να πάει παντού ο χυμός, αν θέλετε ρίξτε και την κανέλα ή τη βανίλια και αφήστε τα για ένα βράδυ στην ψύξη.
3. Την επομένη, ρίξτε στη μεγάλη κατσαρόλα μία κούπα νερό και τη ζάχαρη και βάλτε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αφού πάρει βράση το σιρόπι(110-112°C με το θερμόμετρο), κατεβάστε το από τη φωτιά.
4. Προσθέστε το περιεχόμενο του μπολ (φρούτα, χυμό, μπαχαρικά) και βάλτε τα να πάρουν βράση. Ξαφρίστε τη μαρμελάδα και αφήστε τη για 10-15 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Βεβαιωθείτε ότι τα φρούτα καλύπτονται από το σιρόπι.
5. Αδειάστε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και αφήστε τη να κρυώσει, πριν κλείσετε τα καπάκια και τη φυλάξετε.

<<Πηγή>> http://www.vita.gr