Νέοι Γονείς

Στρατηγικές για την Παιδική Διατροφή και Νέους Γονείς

{module 114}

Εάν ένα φαγητό δεν αρέσει στο παιδί σας μην το βάζετε κάτω. Θα εξακολουθείτε να το μαγειρεύετε και να το βάζετε στο τραπέζι σας. Κάποια στιγμή το παιδί θα το δει με άλλο μάτι και ίσως του κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Εάν ένα φαγητό δεν του είναι αρεστό, μπορείτε να το συνοδεύσετε με κάποιο φαγητό που να του αρέσει. Δηλαδή εάν το παιδί σας δεν τρώει κάποιο τρόφιμο όπως π.χ. μπάμιες ή σπανακόρυζο, μπορείτε να συνοδεύσετε αυτά τα συγκεκριμένα φαγητά π.χ. με κρέας που του αρέσει , και έτσι να υπάρχουν πιο πολλές πιθανότητες να συνηθίσει το σπανακόρυζο ή τις μπάμιες και να αρχίζει σιγά σιγά να τα καταναλώνει. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί σας θα έχει συνδέσει το κρέας με το συγκεκριμένο φαγητό που δεν του αρέσει και με τον καιρό θα το συνηθίσει.

stratigikes diatrofis

Ενημερώστε το σχολείο σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού σας, καλό θα ήταν έαν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το φαγητό οι δάσκαλοι να το γνωρίζουν.

Μη δίνετε στα παιδιά σας ανθυγιεινά σνακ, προϊόντα περιπτέρου, ζαχαρωτά κτλ διότι το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα καταναλώσουν στο σχολείο το υγιεινό τους γεύμα που μπορεί να είναι ένα τοστ ή ένα κουλούρι αλλά θα αρκεστούν με τις λιχουδιές.

Αποφύγετε να επιβραβεύετε τα παιδιά σας με τροφές που δεν έχουν καμία διατροφική αξία και δεν τους προσφέρουν απολύτως τίποτα.1 μικρό κομμάτι σοκολάτα η 1 χούφτα ποπ κορν δεν βλάπτει εάν το καταναλώσουν 2-3 φορές την εβδομάδα αλλά σε συγκεκριμένη ποσότητα  και με μέτρο. Προτιμήστε να φτιάξετε σπιτικά γλυκά και βάλτε και τα παιδιά σας να συμμετέχουν στην όλη διαδικασία.

Υπάρχουν πολύ ωραία εικονογραφημένα παιδικά βιβλία με τρόφιμα και εικονίτσες προσιτές για τα παιδιά. Συζητήστε μαζί τους για τη διατροφή και εκπαιδεύστε τα στην κατανάλωση των σωστών τροφίμων.

{module 60}