Παιδικό Πάρτι

Πώς Να Οργανώσεις Ένα Επιτυχημένο Παιδικό Πάρτι!

Νοκ. Νοκ. Ποιος είναι; Ο Τόμας το τρενάκι. Εδώ είναι το πάρτι; Ναιαιαιαι! Εδώ είναι το πάρτι (και πώς θα το οργανώσεις σωστά).

kidsparty1

Δώστε τους τον χώρο τους

Ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η γιορτή μπορεί να είναι εξωτερικός ή εσωτερικός. Αν οι συνθήκες το επιτρέπουν θα ήταν ωραίο να γίνει το πάρτι σε εξωτερικό χώρο, όπου τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν με άνεση. Το καλύτερο είναι να έχουν το δικό τους ξεχωριστό χώρο, ακόμα και αν αυτός είναι μικρός ώστε να μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα χωρίς να έχουν τη συνεχή προσοχή των μεγάλων και φυσικά, ακόμα κι αν σας ακούγεται υπερβολικό, χωρίς να τους ενοχλούν. Αν όμως δε γίνεται διαφορετικά, ας είμαστε όσο διακριτικοί μπορούμε.

Παιχνίδι με ασφάλεια

Στο χώρο που θα γίνει το πάρτι καλό είναι μην υπάρχουν πολλά έπιπλα, αιχμηρά αντικείμενα και ακάλυπτες πρίζες.

Πάρτι χωρίς μουσική δε γίνεται!

Θα πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη παιδική μουσική, ανάλογα με την ηλικία στο χώρο. Αν το πάρτι γίνεται στο ίδιο χώρο που βρίσκονται και οι μεγάλοι καλό θα ήταν έστω σε μία γωνίτσα να μπορεί να ακουστεί ξεχωριστή μουσική για να έχουν τα παιδιά τη δυνατότητα να διασκεδάσουν με τα δικά τους ακούσματα.

Φτιάξε ή διαλέξτε την τούρτα μαζί!

 kidsparty2

Αν η τούρτα ετοιμαστεί στο σπίτι είναι σημαντικό να βοηθήσει το παιδί στην προετοιμασία της.

Το σβήσιμο των κεριών στην τούρτα αποτελεί την κορύφωση μιας ιδιαίτερα ξεχωριστής μέρας για το παιδί. Αν ετοιμαστεί στο σπίτι είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσει στην προετοιμασία της και αν την παραγγείλουμε από έξω θα πρέπει να είναι διαλεγμένη αποκλειστικά από το παιδί.

Νοστιμιές αγαπημένες, απλές που τρώγονται χωρίς μαχαιροπίρουνα

Οι μικροί μας φίλοι δε χρειάζονται ιδιαίτερες γεύσεις για να ικανοποιηθούν. Τα must του παιδικού μπουφέ είναι: τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, μπόμπες, πιτσάκια, πατάτες και φυσικά τα αγαπημένα σε όλους μας κεφτεδάκια. Σουφλέ σολωμού ή αγκινάρες ογκραντέν, δε θα εκτιμηθούν καθόλου. Το σερβίτσιο των παιδιών καλύτερα να απαρτίζεται από πλαστικά πιατάκια και ποτηράκια με χαρούμενα χρώματα!

Βάλτε χαρούμενα χρώματα στο χώρο του πάρτι

Είναι σημαντικό για τον μικρό πρίγκιπα ή τη μικρή πριγκίπισσα να βρίσκεται σε ένα χώρο διακοσμημένο με χαρούμενα χρώματα.Πολύχρωμα μπαλόνια, σημαιάκια ή αφίσες είναι οικονομικές επιλογές, που θα δώσουν το απαραίτητο χρώμα.Δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψουμε πολλά χρήματα στη διακόσμηση. Πολύχρωμα μπαλόνια, σημαιάκια ή αφίσες “the party is here” ή “happy birthday” είναι πολύ οικονομικές επιλογές, που όμως θα δώσουν το απαραίτητο στίγμα στο χώρο.

Ένας εμψυχωτής μετατρέπει ένα συνηθισμένο πάρτι σε αξέχαστο

Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, την ψυχολογία τους, τις συνθήκες και το χώρο επιλέγει τα σωστά παιχνίδια που ενεργοποιούν την κίνηση, ενισχύουν την ομαδικότητα και τον ανταγωνισμό, εξάπτουν τη φαντασία και τέλος αναδεικνύουν διάφορα ταλέντα και εκφράσεις.

kidsparty3

<<Πηγή>> www.cosmo.gr