Μικρά Xριστουγεννιάτικα Kεϊκάκια
Υλικά για 12 μικρά κεικάκια
- 150 γρ. σταφίδα μαύρη
- 125 γρ. κράνμπερι
- 125 γρ. ροδάκινα ξερά σε μικρά κυβάκια
- χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- ½ φλ. Κονιάκ
- 130 γρ. βιτάμ ,σε θερμοκρασία δωματίου
- 130 γρ. ζάχαρη καστανή ζάχαρη
- 3 αυγά
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. αμυγδαλόψιχα σε πούδρα
- 1 κ.γλ κανέλα σε πούδρα
- 1 κ.γλ. πιπερόριζα σε πούδρα
Για το γλάσο:
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 ασπράδι
- 3 κ.σ χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού
Διαδικασία:
Βάζουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες , τα κράνμπερι, τα βερίκοκα τα περιχύνουμε με το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και τα ξύσματα Τα αφήνουμε να ενυδατωθούν για 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, υα μπαχάρια, την πούδρα αμυγδάλου. Σε μια λεκάνη χτυπάμε τη ζάχαρη με το βιτάμ μέχρι να γίνει το μίγμα σαν κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Κατόπιν προσθέτουμε το μίγμα αλεύρι, μπαχάρια ,αμυγδαλόπουδρα . ανακατεύουμε . Στο τέλος προσθέτουμε τα ξερά φρούτα με το κονιάκ. Ανακατεύουμε και πάλι.Αλείφουμε με βιτάμ μικρές φόρμες για μάφινς και τις γεμίζουμε με το μίγμα. Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά. Για το γλάσο: ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού με μια σπάτουλα μέχρι να προκύψει ένα πυκνό γλάσο , με το οποίο περιχύνουμε τα κεικάκια .