Διασκέδαση

Ανακυκλώνοντας τα Χειμωνιάτικα Ρούχα!

Επιτέλους ήρθε η Άνοιξη! Τα χειμωνιάτικα ρούχα σιγά-σιγά θα φύγουν από τις ντουλάπες μας και τη θέση τους θα πάρουν τα ανοιξιάτικα και τα καλοκαιρινά. Κάθε τέλος της σεζόν που κάνω ξεσκαρτάρισμα στη ντουλάπα του γιου μου θέλω να βάλω τα κλάματα! Σχεδόν τίποτα δεν μπορώ να κρύψω για την επόμενη χρονιά. Όλα είναι κοντά, όλα μοιάζουν μωρουδιακά… Μα πως ψηλώνει τόσο γρήγορα; Έτσι κάθε φορά τα βάζω κάτω και αρχίζω να διαλέγω…

xeimoniatika rouxa

Τα ρούχα που δεν θα του κάνουν την επόμενη χρονιά τα χαρίζουμε σε κάποιο παιδάκι ή τα δίνουμε σε κάποιο ίδρυμα. Πάντα είναι ευπρόσδεκτα! Τα υπόλοιπα που μπορεί να βάλει μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού αλλά δεν είναι πολύ χοντρά και ζεστά τα ανακυκλώνω! Πως; Μόνο με ένα ψαλίδι!

  • Τα παντελονάκια από τις φόρμες αλλά και τα τζιν που δεν είναι χοντρά και πολύ ζεστά, τα κόβω στο ύψος των γονάτων και έτσι γίνονται ωραιότατες βερμούδες! Καθημερινές για μέσα αλά και έξω από το σπίτι. Για τα δροσερά βράδια του καλοκαιριού. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε στα παντελόνια που είναι φθαρμένα τα γόνατα.
  • Τα μακό ψιλά μπλουζάκια που φοράμε στα παιδιά μέσα από χοντρές ζακέτες και πουλόβερ το χειμώνα, μπορούμε να τα κόψουμε στα μανίκια κοντά στη ραφή. Τα καλής ποιότητας μακό δεν ξεφτίζουν!
  • Όσο για τα χοντρά φούτερ γίνονται με μία κίνηση ζακέτες επίσης για τα δροσερά βράδια του καλοκαιριού αλλά και της άνοιξης! Απλά κόβουμε ακριβώς στη μέση της μπροστινής πλευράς. Αν θέλετε και πιάνει το χέρι σας μπορείτε να βάλετε κουμπάκια ή ακόμα και φερμουάρ.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στα δικά σας ρούχα. Για παράδειγμα κάποιες φόρμες που είχα βαρεθεί ή είχαν επίμονους λεκέδες όπως π.χ. λάδι, τις έχω κόψει και έχουν γίνει υπέροχες βερμούδες και σόρτς για καθημερινές βόλτες. Το ίδιο έχω κάνει και ορισμένα μπλουζάκια μου μακό όπως και σε τζιν παντελόνια που έγιναν σόρτς!

Με λίγη φαντασία μπορείτε να προσθέσετε κουμπάκια, κορδέλες κλπ, και να στολίσετε να ανακυκλωμένα ρούχα σας. Το μόνο σίγουρο είναι πως πριν πετάξουμε – δώσουμε ένα ρούχο καλό θα ήταν να σκεφτούμε πως αλλιώς μπορεί να φανεί χρήσιμo!

<<Πηγή>> https://www.paidi.gr