Επικαιρότητα - Showbiz 2013

Πρωτότυπη Βάφτιση στο Ηράκλειο:Δενδράκια αντί Μπομπονίερες!

Μια ξεχωριστή βάφτιση με…περιβαλλοντικές ευαισθησίες θα γίνει αύριο το πρωί στον Άγιο Πεντελεήμονα του Φόδελε Ηρακλείου Κρήτης! Και η συγκινητική είδηση είναι ότι η 4χρονη Ευαγγελία που βαφτίζεται αποφάσισε σε…συνεννόηση με τους γονείς της , την Μαρία Κοντάκη και το Μάριο Κιουμαρούλο, αντί για μπομπονιέρες , κορδέλες κα που συνηθίζουν στις βαφτίσεις να χαρίσουν…δεντράκια για να φυτευτεί ένα δασάκι εκεί! Θα είναι το ‘δάσος της Ευαγγελίας”!

“Αποφασίσαμε να μην κάνουμε τα συνηθισμένα, που στο τέλος δεν αφήνουν και τίποτα. Είπαμε να δώσουμε στα παιδάκια κι όσους έρθουν τη χαρά να φυτέψουν το δικό τους δεντράκι για να φτιάξουμε ένα αλσύλιο στο μοναστήρι που πρόσφατα έχει ανακαινιστεί’ είπε η ευτυχής μητέρα Μαρία Κοντάκη.  Για τους γονείς, την Κρητικιά μητέρα και τον Ιταλό πατέρα ήταν σημαντικό η μικρή Ευαγγελία και τα άλλα παιδάκια να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση , να αντιληφθούν το πόσο σπουδαίο είναι να προστατεύουν τη φύση και το περιβάλλον.

Θα φυτέψουμε 62 δέντρα για αρχή τα οποία είναι αυτά που ζήτησε κυρίως ο ηγούμενος, οπορωφόρα βασικά δεντράκια” τόνισε η κ.Κοντάκη.

dendrakia anti mpomponieres

Θυμίζουμε ότι η Μονή του Αγίου Παντελεήμονος βρίσκεται πολύ κοντα και νότια του Φόδελε, σε μια κατάφυτη περιοχή από πορτοκαλεώνες και ελαιώνες. Η ακριβής ημερομηνία ιδρύσεως της μονής δεν είναι ακριβής. Μερικοί εικάζουν ότι έγινε μετά το 1539, όταν οι μοναχοί της παραθαλάσσιας μονής του Αγίου Αντωνίου στους Πέρα Γαλήνους δέχτηκαν επίθεση από πειρατές και αποσύρθηκαν στην ενδοχώρα. Η μονή, εκτός από τον Άγιο Παντελεήμονα, είναι αφιερωμένη και στον Άγιο Αντώνιο. Η μονή διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στον αγώνα των Κρητικών κατά των Τούρκων κατακτητών. Την δράση της αυτή την πλήρωσε πολλές φορές με λεηλασίες και καταστροφές, αλλά δεν σταμάτησε η λειτουργία της.

<<Πηγή>> Εφημερίδα Πατρίς