Παιδικό Παιχνίδι

5 Εύκολα παιχνίδια με τα παιδιά στο σπίτι

Το www.olagiativaptisi.gr σας παρουσιάζει  μερικά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε στο σπίτι σας, ανα πάσα ώρα και στιγμή.

Κολάζ
Θα χρειαστείτε περιοδικά και εφημερίδες, κόλλα, ψαλίδια και λευκές κόλλες χαρτί. Το κολάζ πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο θέμα. Για παράδειγμα θα μπορούσε να αφορά λουλούδια, αριθμούς ή γράμματα. Πείτε στα παιδιά σας να κόψουν όσες εικόνες από το θέμα σας βρουν και να τις κολλήσουν στο χαρτί. Πρόκειται για έναν εύκολο τρόπο να μάθουν τα παιδιά να αναγννωρίζουν αντικείμενα, αριθμούς και γράμματα.

Ζωγραφική

Θα χρειαστείτε μόνο 1 μπλοκ ζωγραφικής και 1 σετ χρωμάτων (παστέλ λαδομπογιές-κηρομπογιές , μαρκαδόροι κ.α ανάλογα με την ηλικία και την ασφάλεια που αυτές παρέχουν). Μεταφέρετε στο παιδί την φαντασία και τη δημιουργικότητά σας…

 

Παζλ
Επιλέξτε από τα εκατοντάδες σχέδια, ένα που θα αρέσει στα παιδιά σας αλλά θα αφορά μεγαλύτερες ηλικίες έτσι ώστε να κάνετε την συναρμολόγησή του δυσκολότερη. Αυτό το παιχνίδι αφορά και την δική σας συμμετοχή που θα επεξηγείτε και θα βοηθάτε τα παιδιά στο δύσκολο έργο τους. Μόλις το “έργο” τελειώσει μπορείτε να το κολλήσετε και να το κρεμάσετε στον τοίχο του δωματίου τους ως επιβράβευση.

Μαγειρική
Συνδυάστε τον χρόνο του μαγειρέματος με το παιχνίδι. Επιλέξτε άφοβα ένα οποιοδήποτε γεύμα και τοποθετείστε όλα τα υλικά στο τραπέζι. Δώστε σε κάθε παιδί αρμοδιότητες ανάλογα την ηλικία του και αφήστε τα να δημιουργήσουν. Εναλλακτικά, μπορείτε να μαγειρέψετε εσείς το γεύμα και να αναθέσετε στα παιδιά σας το γλυκό. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε να σας φτιάξουν μπισκότα και να πειραματιστούν ως προς τα σχέδιά τους.

Μαντέματα
Ζητήστε από τα παιδιά σας να καθίσουν σε μία καρέκλα. Δέστε τους τα μάτια και τοποθετείστε διάφορα αντικείμενα και παιχνίδια μπροστά τους. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να αναγνωρίσουν με την αφή μονάχα, για ποιο αντικείμενο πρόκειται.  Εάν θέλετε μπορείτε να ζητήσετε πλήρη περιγραφή της υφής τους (ζεστό, μαλακό, κ.τ.λ.) όπως και να βάλετε χρονόμετρο.

<<Επιμέλεια>> www.olagiativaptisi.gr