Ποια Είναι Τα Καλύτερα Χρώματα Για Βρεφικό Υπνοδωμάτιο

Ποια χρώματα είναι κατάλληλα για ένα βρεφικό υπνοδωμάτιο; Ποια είναι η καταλληλότερη επιλογή για να κοιμάται το μωράκι σας στο πιο ήρεμο και όμορφο περιβάλλον; Δείτε 6 χρώματα που αποτελούν τις top επιλογές.

Χρώμα Μπορεί τα βρέφη να μπορούν να διακρίνουν πιο εύκολα τα έντονα χρώματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα στο πρώτο του δωμάτιο. Αφήστε τα έντονα χρώματα μόνο για τα παιχνίδια του και επιλέξτε παλ αποχρώσεις για να διακοσμήσετε το χώρο που κοιμάται. Τα έντονα χρώματα μπορεί να το κουράσουν.

Πράσινο της μέντας Ένα υπέροχο χρώμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε για κορίτσι είτε για αγόρι είναι το πράσινο της μέντας καθώς πρόκειται για ένα πολύ φωτεινό και χαλαρωτικό χρώμα. Συνδυάστε το με κίτρινο, γκρι ανοιχτό και μπεζ. Φροντίστε μόνο να μην βάψετε μεγάλες επιφάνειες σε γκρι και λευκό γιατί πρόκειται για δύο αρκετά ψυχρά χρώματα που δεν είναι κατάλληλα-σε τόσο μεγάλες ποσότητες-για βρέφος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το πράσινο είναι η καλύτερη επιλογή για ένα βρεφικό υπνοδωμάτιο.
vrefiko domatio prasino

Tip Έντονες αποχρώσεις όπως κόκκινο ή έντονο πράσινο μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο βρεφικό υπνοδωμάτιο αλλά μόνο σε μεμονωμένα έπιπλα και διακοσμητικά για μια μικρή πινελιά χρώματος.

Βάλτε κάποια κόκκινα έπιπλα στο δωμάτιο αλλά φροντίστε να μην κυριαρχεί αυτό το χρώμα σε όλο το χώρο.
 

Ανοιχτό τιρκουάζ και θαλασσί Το ανοιχτό τιρκουάζ είναι ακόμα μια απόχρωση που ταιριάζει και σε αγορίστικο και σε κοριτσίστικο βρεφικό δωμάτιο και μπορείτε εύκολα να το συνδυάσετε με άλλες αποχρώσεις. Το τιρκουάζ και το μπλε είναι δύο χρώματα που ταιριάζουν πολύ με λευκό αλλά και με παλ αποχρώσεις του ροζ, του κίτρινου, του πράσινου και του μπεζ. Το τιρκουάζ ταιριάζει, επίσης, πολύ με γκρι και μάλιστα αυτός ο συνδυασμός είναι ιδανικός για βρεφικό δωμάτιο γιατί το γκρι «σπάει» λίγο το τιρκουάζ που σαν χρώμα είναι αρκετά έντονο ακόμα και στις πιο ανοιχτές του αποχρώσεις.

Το ανοιχτό τιρκουάζ είναι μια εξαιρετική επιλογή. Συνδυάστε το με λευκό και γκρι για ακόμα πιο ωραίο αποτέλεσμα.

Tip Το μπλε είναι ένα χρώμα που ταιριάζει στο βρεφικό δωμάτιο αλλά πρέπει να προσέξετε την απόχρωση που θα επιλέξετε. Για παράδειγμα, το γκρι-μπλε φέρνει θλίψη ενώ το σκούρο μπλε αυξάνει την παραγωγικότητα (γι’αυτό καλύτερα να το χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα σας).

 

Ανοιχτό κίτρινο Εάν το δωμάτιο είναι αρκετά μικρό μπορείτε να βάψετε από το 1 μέτρο του τοίχου και πάνω. Αυτό θα βοηθήσει στο να δείχνει ο χώρος μεγαλύτερος. Προτιμήστε ένα ανοιχτό κίτρινο που θα φωτίσει το χώρο και θα ενισχύσει το φυσικό φως του δωματίου. Το κίτρινο είναι επίσης ένα χρώμα ιδανικό και για κορίτσια και για αγόρια.

Το ανοιχτό κίτρινο ηρεμεί το μωρό και δείχνει το δωμάτιο πιο φωτεινό.

Προσοχή Το πολύ έντονο κίτρινο μπορεί να ταράξει το μωράκι σας. Από την άλλη μεριά, οι παλ αποχρώσεις κίτρινου βοηθούν στη συγκέντρωση και στη συναισθηματική ηρεμία.

Μπορείτε να βάλετε μερικές πινελιές έντονου κίτρινου αλλά φροντίστε να μην το παρακάνετε.

Πετρόλ Το πετρόλ συνδυάζεται εύκολα με πορτοκαλί και μπεζ. Βάψτε τους τοίχους του βρεφικού δωματίου πετρόλ και διακοσμήστε με παιχνίδια και έπιπλα σε πορτοκαλί, λευκό και μπεζ. Μπορείτε άνετα να χρησιμοποιήσετε αυτές τις αποχρώσεις τόσο σε κοριτσίστικο όσο και σε αγορίστικο δωμάτιο. Αν το δωμάτιο είναι κοριτσίστικο μπορείτε να συνδυάσετε με περισσότερο πορτοκαλί ή και ροζ χρώμα στη διακόσμηση, ενώ αν ο δωμάτιο προορίζεται για αγόρι δώστε περισσότερη βαρύτητα στο μπεζ και το λευκό. Προτιμήστε όσο το δυνατόν πιο ανοιχτό πετρόλ για να μην φαίνεται το δωμάτιο σκοτεινό.

Ένα πολύ ανοιχτό πετρόλ είναι η κατάλληλη επιλογή χρώματος για το βρεφικό δωμάτιο.

Μοβ της λεβάντας Το μοβ είναι το πιο βασιλικό χρώμα! Οι ειδικοί το αποκαλούν «μη φυσική απόχρωση» γιατί είναι ένα χρώμα που δεν συναντάμε εύκολα στη φύση. Ωστόσο αποτελεί πολύ καλή επιλογή για χρώμα βρεφικού δωματίου και ειδικά αν επιλέξετε μια παλ απόχρωσή του.

Το μοβ είναι το πιο αριστοκρατικό χρώμα για βρεφικό δωμάτιο.
 
vrefiko domatio mob

Μπεζ Το μπεζ είναι μια απόχρωση ιδανική για βρεφικό υπνοδωμάτιο αλλά για να μην δείχνει το δωμάτιο μουντό και σκοτεινό θα πρέπει να προσθέσετε μερικές πινελιές χρώματος. Αναλόγως με το φύλο του μωρού σας διακοσμήστε με ροζ, θαλασσί ή πράσινο για να δώσετε χρώμα και ζωντάνια στο χώρο.

Βάψτε μπεζ τους τοίχους και ενισχύστε τη διακόσμηση με πιο έντονες αποχρώσεις.

Δεν υπάρχει κάποιος βασικός κανόνας για να επιλέξτε χρώμα για το βρεφικό υπνοδωμάτιο. Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι να μην χρησιμοποιήσετε πολύ έντονες αποχρώσεις, όπως κόκκινο, μαύρο, λαχανί, φούξια γιατί μπορεί να κουράσουν το μωράκι σας. Επιλέξτε παλ αποχρώσεις και ουδέτερα χρώματα τα οποία μπορείτε να «ζωντανέψετε» με μερικές πιο έντονες πινελιές

Πηγή: http://spirossoulis.com