Συνταγή για Μηλόπιτα με Ελαιόλαδο!
Υλικά για την ζύμη:
- 1 φαρίνα
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι του νερού κρασί
- 4 κουταλιές ζάχαρη
Υλικά για την γέμιση:
- 6-7 μήλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- λίγο κονιάκ
- λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
- Για την ζύμη λιώνουμε πρώτα την ζάχαρη με το λάδι και το κρασί και μετά σιγά σιγά ρίχνουμε την φαρίνα.
- Μοιράζουμε τη ζύμη στην μέση και ανοίγουμε δύο φύλλα. Το ένα το βάζουμε για βάση.
- Για την γέμιση κόβουμε τα μήλα μικρά κομματάκια και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας.
- Εάν έχει μείνει λίγο ζουμί, το ρίχνουμε και αυτό δε το φοβόμαστε.
- Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο την πίτα μας.
- Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Μόλις κρυώσει ρίχνουμε ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
Καλή επιτυχία!!!