Διατροφή -Συνταγές

Συνταγή για Κρουασανάκια Βουτύρου

Υλικά:

  • 1/2 κιλό αλεύρι φάριν απ
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά σούπας αλάτι
  • 1 ποτήρι νερού φρέσκο γάλα
  • 60γρ. μαγιά φρέσκια
  • 250γρ. φυτική μαργαρίνη

croissants

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά σε ζεστό γάλα. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και στο κέντρο το γάλα με τη μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της μαργαρίνης. Φτιάχνουμε ζύμη αφράτη και αφήνουμε για μισή ώρα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια, ανοίγουμε δίσκους και τους βουτυρώνουμε. Από τον κάθε δίσκο σχηματίζουμε 8 τρίγωνα. Τυλίγουμε κάθε τρίγωνο από την φαρδιά μεριά και φτιάχνουμε κρουασάν. Τοποθετούμε σε ταψί, λιώνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη και την ρίχνουμε ανάμεσα στα κρουασάν. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.