Διατροφή -Συνταγές

Απογευματινά Σνακ για τα Μικρά Παιδιά!

 Σας δίνουμε μερικές ιδέες για απογευματινά σνακ για τους μικρούς μας φίλους

Για ένα απογευματινό σνακ μια πολύ ωραία λύση είναι ένα γιαούρτι με λίγα λιπαρά. Καταναλώστε ένα γιαούρτι στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα φρούτα  με λίγο μέλι και φρυγανιά .

apogeumatina snack gia paidia

Επίσης ένα σπιτικό κέικ είναι ότι πρέπει για να το καταναλώσουμε μέχρι και  2 φορές την εβδομάδα ως απογευματινό σνακ. Στα παιδιά ειδικά αρέσουν πολύ οι λιχουδιές όπως και 1 λεπτή φέτα κέικ οπότε άνετα θα μπορούσαν να τη καταναλώσουν για το απόγευμα.  Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε τι ακριβώς τρώμε και από τι υλικά είναι φτιαγμένο αυτό που τρώμε. Τι πιο υγιεινό λοιπόν από τα σπιτικά φαγητά και γλυκά.

Το απόγευμα όπως και στο δεκατιανό μπορούμε να καταναλώσουμε και ένα κουλουράκι με  σουσάμι (100γρ) ή ένα κρακεράκι ή κριτσίνι ή 1 μπάρα δημητριακών με φρούτα.Δηλαδή υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από διάφορα μικρά γεύματα που θα μπορούσαμε να καταναλώσουμε την ώρα του  απογευματινού. Επίσης μη ξεχνάμε και τα τοστάκια  ή τα σάντουιτς. Θα μπορούσαμε να καταναλώσουμε την ώρα του απογευματινού και ένα τοστ με τυρί και γαλοπούλα ή 2 φρυγανιές με λίγο τυρί ή κανένα αυγό. 

Νικολέτα Καψωριτάκη,
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

<<Πηγή>> http://www.radiofamily.gr